UITSTEL van Innovatie Safari vanwege aangescherpte coronaregels
Helaas gaan we dit najaar niet meer op Innovatie Safari. Vanwege de aangescherpte coronaregels hebben we moeten besluiten om de Voedselfamilies Innovatie Safari voor nu te annuleren. Op dit moment passen de excursies die voor het eerste blok over de korte voedselketen gepland staan formeel binnen de regels, maar we kiezen nu toch liever voor ‘safety first’. Daarnaast is het verder organiseren van de Safari gezien de onzekerheid over het verloop van de coronacrisis deze herfst te risicovol. We hopen op betere tijden waarin we de mooie en innovatieve projecten in het Zuid-Hollandse voedselsysteem in alle ontspanning kunnen bezoeken! En we onderzoeken natuurlijk wat we de komende maanden wel kunnen doen qua ontmoetingen om de voedseltransitie te bespoedigen.
In de agenda kun je de activiteiten die wel doorgaan de komende tijd bekijken.
—–
We gaan met de Voedselfamilies op Innovatie Safari! In oktober en november bezoeken we de Proeftuinen voor Innovatie die de afgelopen jaren zijn gestart in onze provincie. We spreken de trekkers over hun ervaringen en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe anderen in het voedselsysteem kunnen leren van hun ervaringen!
Tijdens de Innovatie Safari gaan we middels webinars, interviews én excursies onze vier belangrijkste thema’s langs: Korte Voedselketen (80/20 Regionaal Voedselsysteem), Nieuwe Voedselmakers (MegaMakers), Toekomst van de Polder (Polderen 3.0) en Kringlooplandbouw (Circulair).
We beginnen in de eerste twee weken van oktober met het thema ‘Korte Voedselketen’, hieronder vind je het programma! Klik op het programma-onderdeel voor meer informatie en aanmelden. I.v.m. de coronaregels hanteren we een maximum aantal deelnemers voor de excursies.
De komende weken delen we hier ook nog allerlei interviews & blogs over hoe het er in de diverse proeftuinen voor staat!
Maandag 5 oktober 16:00-17:30 – Livecast Nationale Handelsmissie Korte Keten. Minister Schouten bezocht de afgelopen maanden de pioniers van de korte keten en tijdens deze bijeenkomst worden de lessen gedeeld. Ook wordt er vooruitgeblikt naar de toekomst van de korte keten in Nederland!
Woensdag 7 oktober 14:00-16:00 – Excursie naar Rechtstreex van de Boer. In het distributiecentrum van Rechtstreex vertelt Maarten Bouten hoe zijn bedrijf werkt, groeit en wat de uitdagingen zijn.
Vrijdag 9 oktober 14:00-16:00 – Excursie naar de Groene Hart Coöperatie. Bij één van de coöperatieleden op het erf vertelt voorzitter Edwin Veldhuijzen over deze succesvolle afzetcoöperatie van boeren en hoe dat in z’n werk gaat.
Maandag 12 oktober 15:00-17:00 – Webinar ‘De Korte Keten en de Supermarkt’. Wat zijn de kansen voor de korte keten in de supermarkt? Hoe breng je als (agrarisch) ondernemer je product daar succesvol onder de aandacht?
Woensdag 14 oktober 12:00-14:00 – Excursie naar LekkerNassûh. Een voedselgemeenschap, hoe werkt dat? Kijk, proef en luister mee naar hoe LekkerNassûh werkt.
Vrijdag 16 oktober 10:00-12:00 – Verdiepingssessie Onderzoek Streekproducten in de horeca & foodservicemarkt. In de Leidse regio werd een verkennend onderzoek gedaan naar de kansen van streekproducten voor de horeca. Tijdens deze verdiepingssessie maken we een concretiseringsslag!
Vrijdag 16 oktober 14:00-16:00 – Excursie Symbiose Boeren samenwerkingsverband & zelfbedieningswinkel. In de Alblasserwaard wordt door een groep biologische boeren intensief samengewerkt op het gebied van recreatie en afzet van boederijproducten. Hoe werkt en loopt dit?