
Webinar: De Korte Keten & de Supermarkt
Bekijk hier de registratie van het webinar.
Na het stoppen van boerencoöperatie De Proefschuur op Voorne-Putten leek de consensus in ons netwerk even te zijn dat het verkopen van streekproducten via de supermarkt onbegonnen werk is. Tijdens het webinar ‘De Korte Keten en de Supermarkt’ laten we ondernemers aan het woord die wel nog steeds aan de supermarkt leveren.
We spreken Matthijs Baan van Elke Melk en Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei. We vragen hen naar hun ervaringen en lessen in het werken met supermarkten en we zijn natuurlijk ook benieuwd naar hun adviezen voor andere agrarisch ondernemers die plannen in deze richting hebben!
We interviewen ook PLUS-franchisenemer Frans Versteeg van de PLUS in Meerkerk. Met het eigen streekconcept Helden van de Streek geeft hij lokale producten een prominente plek in zijn winkel. We zijn benieuwd hoe er vanuit de kant van de retail naar het verkopen van producten uit eigen regio in aanvulling op het assortiment van de eigen inkooporganisatie gekeken wordt.
Sophie de Groot van de Groene Hart Coöperatie vertelt over de samenwerking van deze bekende Zuid-Hollandse boerencoöperatie met supermarkt Hoogvliet. Hier worden veel streekproducten verkocht. Naast zuivel en kaas gaat het ook om vlees, groente en fruit!
Korte voedselketen-specialist Jan-Willem van der Schans zal tijdens dit webinar ook zijn kennis delen en tijdens de interviews scherpe aanvullende vragen stellen! Natuurlijk is er ook ruimschoots mogelijkheid voor vragen en het delen van inzichten uit de digitale zaal.