Sluit
Skip to content

Over de Voedselfamilies

Met ons Zuid-Hollandse vernieuwingsnetwerk dragen lokaal bij aan een duurzame, gezonde en betaalbare voedselvoorziening. Voor ons betekent dit: eten maken waar je blij van wordt. Hoe we dat doen lees je in het magazine ‘Eten maken waar je blij van wordt’ dat we in 2019 uitbrachten en zie je in bovenstaande animatie.

Werk jij aan eten waar mensen blij van worden? Ben jij aan het bouwen aan het voedselsysteem van de toekomst of wil je daar inspiratie voor opdoen? Wij zijn benieuwd naar jouw perspectieven, ideeën en praktijken voor een duurzamere voedselketen. We zijn een open netwerk. Dit betekent dat iedereen die zich aangesproken voelt door wat er binnen het netwerk gebeurt welkom is om mee te doen. Samen werken we aan de duurzame voedseltransitie: de weg richting een voedselsysteem dat volhoudbaar (voor boer én planeet) en veerkrachtig is en dat zorgt voor gezond en betaalbaar eten voor iedereen.

Benieuwd? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, volg ons op social media en kom langs bij een van onze (online) bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn doorgaans klein van opzet en gefocust op een bepaald thema. Soms pakken we het ook wat grootser aan, zoals voor het Voedselvernieuwersfeest in 2017 of de Oogstdag in 2018. Het doel van de bijeenkomsten, groot en klein, is altijd om van elkaar te leren en samen verder te komen.

Thema’s

De centrale thema’s waar we binnen de Voedselfamilies aan werken zijn: Regionaal voedselsysteem, MegaMakers, Polderen 3.0 & Voedsel en circulariteit. Je vindt er meer over op deze pagina. We organiseren en communiceren ook over andere onderwerpen binnen de voedseltransitie en spelen daarbij natuurlijk ook in op de actualiteit.

Proeftuinen

In ons netwerk spelen de proeftuinen een belangrijke rol. Proeftuinen zijn projecten van of met ondernemers waar innovaties tot stand komen. Wij ondersteunen koplopers die proeftuinen opzetten. Lees hier meer over onze proeftuinen.

Kernteam Voedselfamilies

Het kernteam van de Voedselfamilies bestaat uit de volgende personen:

Patrick Kaashoek – Kwartiermaker stichting Voedselfamilies
Rachelle Eerhart – Community manager stichting Voedselfamilies
PJ Beers – Trekker kennisteam Voedselfamilies vanuit Drift en HAS Hogeschool
Sophie Buchel – Trekker kennisteam Voedselfamilies vanuit Drift
Ingrid van Leeuwen – Team Duurzame Landbouw Provincie Zuid-Holland
Lucas Mutsaers – Team Duurzame Landbouw Provincie Zuid-Holland
Jasper Dijkema – Team Duurzame Landbouw Provincie Zuid-Holland

Kijk hier voor de leden van het Voedselfamilies Kennisteam.

Kijk hier voor de leden van het bestuur van de Stichting Voedselfamilies en de leden van de Programmaraad van de Stichting Voedselfamilies.

Lees hier meer over de activiteiten van het Team Duurzame Landbouw van de Provincie Zuid-Holland.