Over de Voedselfamilies

Met ons Zuid-Hollandse vernieuwingsnetwerk dragen lokaal bij aan een duurzame, gezonde en betaalbare voedselvoorziening. Voor ons betekent dit: eten maken waar je blij van wordt. Hoe we dat doen zie je in het magazine ‘Eten maken waar je blij van wordt’ dat we in 2019 uitbrachten en in bovenstaande animatie.

Doe je mee?

Zuid-Hollanders met creativiteit en doorzettingsvermogen zijn welkom bij de Voedselfamilies. Wij zijn benieuwd naar jouw perspectieven, ideeën en praktijken voor een duurzamere voedselketen. We zijn met nadruk een open netwerk, dit betekent dat iedereen die zich aangesproken voelt door wat leden van de Voedselfamilies doen en organiseren, welkom is om mee te doen. Samen werken we aan de duurzame voedseltransitie, de weg richting een voedselsysteem dat volhoudbaar (voor boer én planeet) en veerkrachtig is en dat zorgt voor gezond en betaalbaar eten voor iedereen.

Getriggerd? Meld je aan via info@voedselfamilies.nl en kom langs bij een van onze (online) bijeenkomsten.

De bijeenkomsten zijn doorgaans klein van opzet en gefocust op een bepaald thema. Soms pakken we het ook wat grootser aan, zoals voor het Voedselvernieuwersfeest in 2017 of de Oogstdag in 2018. Het doel van de bijeenkomsten, groot en klein, is altijd om van elkaar te leren en samen verder te komen.

De Voedselfamilies zijn onderweg naar een duurzaam voedselsysteem. Als kwartiermaker help ik  bij de voorbereiding van de volgende bestemming van de reis waar wij kampement gaan opzetten.” 


Namens de Voedselfamilies,

Patrick Kaashoek,
Kwartiermaker Voedselfamilies


Rachelle Eerhart,
Community manager

Agenda

Programmaraad Voedselfamilies

  • Ted Duijvestijn

    Ted Duijvestijn

    Bestuurlid stichting Zuid Hollandse Voedselfamilies
    ‘In mijn dromen is mijn grootste klant een apotheek’
  • PJ Beers

    PJ Beers

    ‘Wat mij drijft is een zorg en een wens. Ik maak me zorgen om klimaatverandering, biodiversiteit, milieu en de toekomst van de landbouw. Hoe kunnen we bewustzijn vergroten? Mijn wens is dat ons dat lukt.’
  • Andries Middag

    Andries Middag

    ‘We willen grote stappen gaan zetten richting verduurzaming. De jeugd heeft de toekomst: hoe gaan wij hen helpen bij het zetten van die stappen?’
  • Bert Vollering

    Bert Vollering

    ‘Verfrissend: zonder beleid en desoriënterende taal.’ ‘Uit de comfortzone! Werken vanuit het onderbewuste. Dan wordt het spannend.’ ‘Wij kennen, en werken vanuit, de intrinsieke waarde van voedsel.’ ‘Wij zijn multifunctioneel denkend: één middel dient vele doelen.’
  • Drees Peter van den Bosch

    Drees Peter van den Bosch

    Voorzitter stichting Zuid-Hollandse Voedselfamilies
    ‘Een woord past precies bij mij: onvoorwaardelijk. Dat je het echt moet doen. Dat jouw keuzes leiden tot de waarde die jij wilt hebben.’
  • Hans Koot

    Hans Koot

    ‘In de provinciale InnovatieAgenda Duurzame Landbouw (juni 2016) heeft de provincie gekozen voor de ambitie om de landbouw te verduurzamen: ‘Samen voor een sprong naar duurzame landbouw’. Wat we hier nu doen is verder werken aan die sprong via dit vernieuwingsnetwerk en proeftuinen. Ons doel is gezond, betaalbaar en duurzaam eten voor iedereen.’
  • Jan Willem van der Schans

    Jan Willem van der Schans

    Penningmeester: stichting Zuid Hollandse Voedselfamilies
    ‘Ik ben een boerenzoon in de stad. Iedereen zou op loopafstand landelijkheid moeten kunnen ervaren. De stad kan ons platteland worden.’
  • Pepik Henneman

    Pepik Henneman

    ‘Ik geloof dat de voedseltransitie op gang aan het komen is en dat een stadsprovincie als Zuid-Holland voortrekker kan zijn.’
  • Sanne Zwart

    Sanne Zwart

    ‘Volgens mij staan we aan de vooravond van een transitie die, in een notendop, inhoudt dat het model van de huidige supermarkt (inkoop, logistiek, retail) vervangen gaat worden door het totaal van de vele nieuwe korte-keten-initiatieven. Dat vraagt om een radicaal andere organisatievorm. En die vorm, die moeten we uitvinden. Door te doen.’