Skip to content

Polderpioniers

Home / Programma’s / De Nieuwe Polder / Polderpioniers

website header 10
 
Polderpionier ben je. Als je in de veenweidepolder iets anders doet (of wilt doen) dan gangbare melkveehouderij. Als pionier heb je veel dingen met elkaar gemeen: hobbels die je tegenkomt in bestaande wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Maar ook investeringsafwegingingen die je wilt maken. Dan is het fijn als je daarover kunt uitwisselen met collega-pioniers.
 
De Polderpioniers zijn een lerend netwerk binnen het programma De Nieuwe Polder van de Voedselfamilies. Sinds het voorjaar van 2020 brengen we een groeiende groep pioniers uit de veenweidepolder bij elkaar zodat ze van elkaar leren en herkenning bij elkaar kunnen vinden. Deze pioniers laten zien wat er anders kan in de landbouw.
 
De polderpioniers treffen elkaar elke maand en wisselen uit over alles wat bij het pionieren komt kijken. Daarmee inspireren ze elkaar, en zijn de hobbels soms makkelijker te nemen. Naast de bijeenkomsten voor de Polderpioniers organiseren we ook regelmatig Werkplaatsen waar pioniers vertegenwoordigers van bijvoorbeeld overheidsorganisaties treffen. Ook de wetenschap is aangesloten op de Polderpioniers: Annelli Janssen van Drift sluit aan bij de bijeenkomsten. 
 
Voel je je ook polderpionier en zoek je aansluiting bij mensen die in hetzelfde schuitje zitten? Sluit aan! Het is een open netwerk. Welkom! Neem hiervoor contact op met Patrick Kaashoek
 
 

De Polderpioniers

Blogs over de bijeenkomsten van de Polderpioniers