
Verdiepingssessie onderzoek streekproducten in de horeca
Deze bijeenkomst gaat door in digitale vorm!
In Zuid-Holland produceren boeren en tuinders mooie gecertificeerde streekproducten voor de lokale markt. Ondanks de hoge horeca-dichtheid in de provincie belanden nog weinig van deze producten op de borden in de restaurants.
LTO Noord en Stichting Duurzame Horeca deden onderzoek naar hoe dit in de toekomst wel zo kan worden. In een webinar op 14 september jl. presenteerden zij hun bevindingen en riepen op tot samenwerking. Het webinar vormde samen met het eindrapport de afsluiting van de eerste fase waarin onderzoek is gedaan naar de (on)mogelijkheden; om meer duurzame streekproducten uit Zuid-Holland aan de foodservice-industrie in de regio Holland Rijnland te kunnen leveren.
Op 16 oktober van 10.00-12.00 organiseren de Voedselfamilies, LTO Noord en Stichting Duurzame Horeca een expertmeeting met een aantal geïnteresseerde partijen en ketenexperts. Het doel is om daadwerkelijk partijen bij elkaar te brengen die de uitvoering kunnen gaan oppakken voor het invullen van de streekproductenketen voor de foodservice in Holland Rijnland.
Heb je interesse om hierover mee te praten op 16 oktober? Laat dit ons dan weten per mail op info@voedselfamilies.nl. We willen graag een groep samenstellen die echt tot stappen kan komen, dus we nemen na je mailtje contact op om e.e.a. verder te bespreken!