Voedselfamilies
Search
  • Home
  • Over ons
  • Thema’s
    • 80/20 Regionaal Voedselsysteem
    • MegaMakers
    • Polderen 3.0/Waterpark
    • Voedsel en Circulariteit
    • Publicaties
  • Proeftuinen
  • Netwerken
  • Kennisteam
  • Agenda
  • Contact
Wat bruist er in de Voedselfamilies

Wat Bruist er in de Voedselfamilies?

Voedselfamilies Proeftuinen

De Zuid-Hollandse Voedselfamilies staat in het teken van elkaar inspireren en helpen om een duurzame, gezonde en betaalbare voedselketen te realiseren. Onder de noemer ‘Wat bruist er in de Voedselfamilies’, zetten we onze Facebookgroep ondernemers in de spotlights die hard aan de weg timmeren om dit te realiseren. Ben je ook bezig met het realiseren van een duurzame voedselketen en kun je zelf wel een steuntje in de rug gebruiken? Stel je vraag dan vooral in onze Facebookgroep of mail kwartiermaker Patrick via info@voedselfamilies.nl.

Een aantal inspirerende voorbeelden:

Voedselkaravaan en voedselverhalen in Den Haag
Liane Lankreijer van Voedsel Anders deed op 24 februari 2018 mee aan de aftrap van de Voedselkaravaan in Den Haag. Het idee van dit initiatief is om op verschillende plekken in Nederland met elkaar een regionale dialoog te voeren over inspirerende voedselverhalen. Het doel? Zichtbaarheid genereren voor vernieuwende voedselinitiatieven, sterke voedselverhalen verbinden aan belangrijke voedselvraagstukken, aanbevelingen ophalen voor voedseltransitie in beleid, praktijk en onderzoek. En de beweging voor een eerlijke en duurzame voedselvoorziening verdiepen en verbreden. Vind je het leuk om mee te doen en te denken in het programma van de Voedselkaravaan of heb je een antwoord op de vraag: Welke sterke voedselverhalen zou jij in Den Haag willen vertellen waarover we de dialoog kunnen voeren? Ga naar Facebook en laat een berichtje achter in de comments of mail naar: liane.lankreijer@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.voedselanders.nl/de-voedselkaravaan-2018.

Afzetten van overschotten groenten en fruit
Gerda Zijlstra organiseerde vorig jaar samen met mensen uit haar netwerk een Kraut Fund Fest in Rotterdam om honderden overgebleven kolen van Krispijn van den Dries (BioRomeo) te redden van de verspilling. De boer kreeg een eerlijke prijs voor zijn product en 300 mensen maakten er tijdens het event kilo’s zuurkool van. Dit succesverhaal smaakt naar meer en dus wil Gerda graag in contact komen met lokale voedselondernemers die mee willen denken hoe overschotten groenten en fruit via bestaande netwerken in de stad afgezet kunnen worden. Heb je interesse in een samenwerking of goede tips voor Gerda? Ga naar Facebook en laat een bericht achter in de comments, neem contact op via een PB of tag een vriend uit je netwerk die haar verder kan helpen.

Een marktplaats voor lokaal en ambachtelijk eten
Michel Martens van Foodshed wil een marktplaats oprichten voor lokaal en ambachtelijk geproduceerd eten. Het bedrijf noemt zich een eerlijke match maker die ervoor zorgt dat vraag en aanbod bij elkaar komen op een efficiënte manier. Boeren en voedselmakers kunnen hier een digitale kraam runnen waarin ze hun producten aanbieden en klanten kunnen hier gemakkelijk online producten bestellen uit een breed lokaal aanbod. Het verdienmodel? Een subscription model. Dat wil zeggen: je stapt gratis in en betaalt alleen voor upgrades waar je graag gebruik van wilt maken. Interesse in een samenwerking of heb je een goede tip voor Michel? Ga naar Facebook en laat een berichtje achter in de comments of mail naar: michel@foodshed.nl.

Boerderij van de Toekomst
Fred Meerhof is bezig met het ontwikkelen van het concept ‘Boerderij van de Toekomst’ in samenwerking met de gemeente Midden Delfland. Hij verzamelt verhalen en ideeën over wat die boerderij zou kunnen zijn. Het moet sowieso een melkveehouderij met technologisch hoogstandjes zijn, maar welke vorm deze future farm krijgt staat nog helemaal open. Durf mee te dromen: wordt het een kenniscentrum, foodlab, educatieve plek of misschien wel totaal iets anders? Wat is er allemaal te doen en hoe gaat het eruitzien? Ook is hij geïnteresseerd in de vraag hoe zo’n boerderij een rol kan spelen in de korte keten en het versterken van de verbinding tussen stad en platteland. Wil je sparren met Fred over de Boerderij van Toekomst? Ga naar Facebook en laat een bericht achter in de comments, tag een vriend uit je netwerk die dit onderwerp interessant vindt of mail naar: fredmeerhof@syrima.nl

 

 

Nationaal Waterpark: voedselproductie, recreatie én landschaps- en waterbeheer De Krekerij en Joy Bugs: de Hollandse grasshopper is een echte topper!

Gerelateerde Berichten

Circulair en Kringlooplandbouw, Proeftuinen

Precisiebemesting: veel vliegen in één klap

FeedBackFarm_3

Circulair en Kringlooplandbouw, Proeftuinen

FeedBackFarm: insecten doen de kringlooplandbouw

Novifarm Numansdorp

Circulair en Kringlooplandbouw, Proeftuinen

HW2O: van grond naar voedingsbodem

Meest recente berichten

  • Het Zuid-Hollandse Regionale Voedselsysteem anno eind 2020 – Een overzicht.
  • Blog 6 Polderen 3.0 Hoeve Kazan: Polderpioniers startten slim: klein en met vleesvee
  • Blog 7 Kennisteam: Impact van korte keten landbouw op de leefomgeving in Zuid-Holland
  • Sjouk het Kalf: hoe werkt de kalverenbusiness?
  • Blog 5 Polderen 3.0: Boerderij Landlust – een start-up voorbij de vallei des doods

Archief

  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • januari 2019
  • oktober 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • mei 2018
  • april 2018
  • maart 2018
  • februari 2018
  • januari 2018
  • december 2017
  • november 2017
  • oktober 2017

De Zuid-Hollandse Voedselfamilies worden gestimuleerd door de Innovatie Agenda Duurzame Landbouw van de provincie Zuid-Holland.
Met deze agenda wil de provincie, via netwerken en proeftuinen, koplopers in de landbouw- en voedselketen helpen nieuwe perspectieven
en initiatieven te ontwikkelen. Ons doel: gezond, duurzaam en betaalbaar voedsel voor iedereen! Copyright © 2021. Alle rechten voorbehouden.