Handelsmissie – Korte Keten aan Zet
14 februari 2018 |09h30 – 22h00 | Ede.
Werk jij op het land, in de kantine, de klas of de keuken, met kinderen of volwassenen, werknemers, patiënten of cliënten? Vind jij dat landbouw ecologisch en duurzaam moet zijn en dat voedsel naast een economisch belang een maatschappelijke waarde heeft, dan is deze belevenis op jouw huid geschreven. Ontmoet je collega’s en deel je droom. Smaakstad Ede is de eerste stad in Nederland met een voedselwethouder en een gemeentelijk voedselteam, waarin kennisinstellingen en boeren samenwerken met burgers en ondernemers aan gezonde voeding, duurzame zorg en voedselonderwijs.
Drechtstadsboer nodigt Zuid-Hollandse boeren, bestuurders, burgers uit om mee op ‘Handelsmissie’ te gaan naar Ede. We gaan naar Foodvalley Ede Wageningen voor een ondernemend programma met inspirerende voorbeelden uit de voedselketen. Wij bezoeken overdag het ziekenhuis Gelderse Vallei en Aeres, de groene VMBO van Ede, twee excellente voedselbedrijven en een burgerinitiatief. Het bezoek start op het Raadhuis en eindigt in Cultura Ede met een Foodfloor in Valentijn sfeer: ‘Blind daten met eten’. Vooral maken we kennis met de mensen uit de praktijk achter het voedselbeleid van Ede.
Smaakstad Ede is de eerste stad in Nederland met een voedselwethouder en een gemeentelijk voedselteam, waarin kennisinstellingen en boeren samenwerken met burgers en ondernemers aan gezonde voeding, duurzame zorg en voedselonderwijs.
Meer info: http://bit.ly/2lNg0XY
Aanmeldingen en reserveringen via: http://bit.ly/2CABzpf