Voorjaarssessie 1: Waarom kost het wat het kost?

Vrijdagochtend 17 februari is de eerste sessie van ons voorjaarsdrieluik ‘De zakelijke kant van de voedseltransitie’.
Waarom het kost wat het kost? Hoe wordt de (meer)waarde op dit moment beprijsd in de verschillende verkoopkanalen? Blijft de meerwaarde die jij als maker creëert voldoende overeind in het spel van de markt?
Razende reporter Rachelle (Eerhart) trapt af met haar ervaringen na een middagje vergelijkend warenonderzoek.
Ondersteund door expertise van o.a. Wilfred van Elzakker (voormalig commercieel directeur supermarkten), Maarten Bouten (oprichter/partner van Rechtstreex) en Rina van der Stok (Ekoplaza) halen we de onderste steen boven. We volgen de route van aardappel, tomaat en melk/kaas. Vanaf de maker tot op ons bord. Bij elke stap gaan we na wat de gevolgen voor de prijsstelling zijn. Maar ook: wat draagt bij aan de meerwaarde? En wat voegt een extra keten als een (bio)supermarkt toe?
Marijke Booij (kaasmaker en -verkoper bij Booij Kaasmakers, onder voorbehoud), Henk Scheele (aardappelteler en -verwerker, Hoekse Chips) en Ted Duijvestijn (tomatenteler) reflecteren met hun praktische kennis van zaken op het verhaal. We zoeken naar handvatten, systemen, inzichten en knoppen waaraan we kunnen draaien. Mét partijen uit de keten. Zorg dus dat je erbij bent, meedenkt en meedoet.
Na de pauze gaan we aan de slag met de inzichten en dilemma’s (waarvan we vermoeden dat ze er zijn) die we hebben ervaren. Welke wegen leiden naar Rome?
Geef je op vóór 1 februari via het inschrijfformulier!
Programma
9.15 u: Inloop
9.30 u: Start programma
13.00 u: Afsluiting programma (aansluitend is er lunch)
Graag bij aanmelden aangeven of je mee wilt eten en of je speciale dieet wensen hebt.
Locatie
De Polderij, Vlaardingsedijk 7, 3143 LN Maassluis
Bereikbaarheid
Met de metro kom je op 11 minuten loopafstand van de Polderij. Per fiets rijd je naar knooppunt 400 (of neem de watertaxi!). Met de auto ligt De Polderij op 5 autominuten van de A20. (meer info)
Deze sessies worden mede mogelijk gemaakt door
