Kennisteam

Samen onderzoeken en samen werken aan kennisontwikkeling is het mooiste wat er is.” – PJ Beers
Het kennisteam van de Voedselfamilies is gek op baanbrekende ideeën over voedsel. Denk je een idee te hebben, maar heb je meer kennis nodig om het uit te voeren, of is er onderzoek nodig? Wil je gewoon graag even sparren over jouw voedseluitdagingen met een wetenschapper of onderzoeker? Wij staan voor je klaar!
Kennisteam ondersteunt en organiseert
Kennisontwikkeling en kennisdeling zijn onmisbaar bij de uitvoering van innovatie-experimenten zoals die in de proeftuinen van de Voedselfamilies plaatsvinden. Het Kennisteam ondersteunt de proeftuinen en potentiële ideeën met onderzoek en menskracht. Dit team bestaat uit bevlogen onderzoekers en docenten. Zij volgen de ontwikkelingen die in de proeftuinen plaatsvinden op de voet en vertalen de opgedane ervaringen en kennis naar ondernemers en partijen die geïnteresseerd zijn in een volgende stap naar duurzame innovatie in de landbouw. Het kennisteam organiseert strategische bijeenkomsten en ambitiedagen, monitort de proeftuinen, verkent de impact van de proeftuinen en de InnovatieAgenda van de provincie en zorgt er uiteraard voor dat alle kennis gedeeld wordt.
Publicaties en activiteiten

Blog 7 Kennisteam: Impact van korte keten landbouw op de leefomgeving in Zuid-Holland
Als 80% van ons eten dichtbij wordt geproduceerd, welke impact heeft dat dan op het landschap? Studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch deden hier onderzoek naar.

Voedselfamilies Academie van start!
De Voedselfamilies Academie is van start! Na de twee inleidende masterclasses die plaatsvonden op 29 september en 13 oktober, is het nu tijd voor het individuele coachingstraject voor landbouw- en food ondernemers. Het doel van de Voedselfamilies Academie is om samen met ondernemers, die dagelijks een bijdrage leveren aan ons voedselsysteem, de toekomstbestendigheid van hun […]

Blog 6 Kennisteam: Circulaire economie & de voedseltransitie in Zuid-Holland
Circulaire economie is cruciaal binnen de huidige duurzaamheidstransities en staat ook expliciet genoemd in ‘Visie Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden’ (2018) van de Rijksoverheid. Ook Zuid-Holland heeft veel te winnen met de transitie naar een circulaire economie. De agrifoodsector is een belangrijk element in het economische ecosysteem van Zuid-Holland. Voor deze sector is […]

Masterclasses: Hoe bestaat de land- en tuinbouw in de toekomst?
Op 29 september en 13 oktober trappen we de Voedselfamilies Academie af met twee masterclasses die toegankelijk zijn voor een breder publiek. Naast agrarisch ondernemers zijn dus ook mensen welkom die in de voedselketen werken en met de deelnemers aan de Academie willen optrekken door aan te haken op de business- en verdienmodellen van de toekomst.