Oogstdag 2018

De Oogstdag op 18 oktober 2018 was een daverend succes. Een dag waarop makers écht samenkwamen, op het tot ‘provinciehoeve’ omgetoverde provinciehuis. Voedselmakers én beleidsmakers. Om samen te luisteren naar interessante sprekers en om tijdens tal van workshops dilemma’s bij de kop te pakken die spelen in de lopende proeftuinprojecten. Op de drukbezochte Oogstmarkt die op het provincieplein stond konden consumenten kennismaken met allerlei lekkers van Zuid-Hollandse bodem en de makers daarvan. 

Manifest

Tijdens de Oogstdag is vastgesteld wat er nodig is om door te kunnen pakken in Zuid-Holland en is een plan de campagne gemaakt. Aan het einde van de dag overhandigde Drees Peter het plan de campagne, het manifest van de Voedselfamilies, aan D66 kamerlid Tjeerd de Groot. Lees meer over het manifest.

De Oogstdag in een oogopslag

Op indrukwekkende wijze legde tekenaar Rolf Resink de Oogstdag vast op papier. Hieronder het prachtige resultaat (klik op de afbeelding om te vergroten).

Foto's

Er is een mooie selectie foto’s van de Oogstdag beschikbaar. Bekijk de foto’s

Voedselvernieuwersfeest 2017

In 2017 kwamen voedselmakers en beleidsmakers ook al eens samen, tijdens het Voedselvernieuwersfeest. Dit feest markeerde de start van het programma van de Zuid-Hollandse Voedselfamilies. Leer er hier meer over.