Oogstdag 2018

De Oogstdag op 18 oktober 2018 was een daverend succes. Een dag waarop makers écht samenkwamen, op het tot ‘provinciehoeve’ omgetoverde provinciehuis. Voedselmakers én beleidsmakers. Om samen te luisteren naar interessante sprekers en om tijdens tal van workshops dilema’s bij de kop te pakken die spelen in de lopende proeftuinprojecten. Op de drukbezochte Oogstmarkt die op het provincieplein stond konden consumenten kennismaken met allerlei lekkers van Zuid-Hollandse bodem en de makers daarvan. Op de Oogstmarkt nam gedeputeerde Han Weber bovendien het eerste, 100% Zuid-Hollandse brood in ontvangst van akkerbouwer Adjan Vos van De Vossenburg, molenaar van molen De Vrijheid Schiedam en biologische bakker Jan Bronswijk.

Een prachtig voorbeeld van waar Zuid-Holland toe in staat is!

LLT_20181018_003

Manifest

Tijdens de Oogstdag is vastgesteld wat er nodig is om door te kunnen pakken in Zuid-Holland en is een plan de campagne gemaakt. Aan het einde van de dag overhandigde Drees Peter het plan de campagne, het manifest van de Voedselfamilies, aan D66 kamerlid Tjeerd de Groot. Lees meer over het manifest.

De Oogstdag in een oogopslag

Op indrukwekkende wijze legde tekenaar Rolf Resink de Oogstdag vast op papier. Hieronder het prachtige resultaat (klik op de afbeelding om te vergroten).

Foto's en (video)verslag

Er is een mooie selectie foto’s van de Oogstdag beschikbaar. Bekijk de foto’s. Binnenkort vind je op deze website ook een (video)verslag van de dag!

Voedselvernieuwersfeest 2017

In 2017 kwamen voedselmakers en beleidsmakers ook al eens samen, tijdens het Voedselvernieuwersfeest. Dit feest markeerde de start van het programma van de Zuid-Hollandse Voedselfamilies. Leer er hier meer over.