80/20 Regionaal Voedselsysteem

Wat tijdens de start van de Voedselfamilies in 2016 radicaal leek, is normaal aan het worden. Er werken steeds meer voedselpioniers aan het verkorten van de voedselketen. Aan meer eten van eigen bodem. Dat levert niet alleen nieuwe smaken en nóg versere producten op. Het scheelt een hoop voedselkilometers, versterkt de band tussen boeren en burgers en draagt bovendien bij aan een eerlijkere prijs voor de makers. Daardoor kunnen zij duurzamer produceren, met respect voor mens, dier en natuur. En dat is essentieel. Want de huidige manier van voedselproductie heeft grote invloed op het klimaat en de biodiversiteit.
Actueel

80% van Zuid-Hollandse maaltijden van lokale bodem – kan dat?
Deze blogtekst is met toestemming overgenomen van Verse stad Dat was de centrale vraag bij onze laatste Zuid-Hollandse Voedselfamilie bijeenkomst. Met een bevolking van 3,6 miljoen bestaat er in theorie een interne miljardenmarkt in Zuid-Holland, waar de agrofood sector beter op in zou kunnen spelen, met minder voedselkilometers als bijvangst. Maar produceren we hier wel de […]