80/20 Regionaal Voedselsysteem

Wat tijdens de start van de Voedselfamilies in 2016 radicaal leek, is normaal aan het worden. Er werken steeds meer voedselpioniers aan het verkorten van de voedselketen. Aan meer eten van eigen bodem. Dat levert niet alleen nieuwe smaken en nóg versere producten op. Het scheelt een hoop voedselkilometers, versterkt de band tussen boeren en burgers en draagt bovendien bij aan een eerlijkere prijs voor de makers. Daardoor kunnen zij duurzamer produceren, met respect voor mens, dier en natuur. En dat is essentieel. Want de huidige manier van voedselproductie heeft grote invloed op het klimaat en de biodiversiteit.
Actueel

Nieuwe online marktplaats: Lekkerder bij de Boer
Dit voorjaar zag platform Lekkerder bij de Boer het licht. Na enkele jaren van voorbereiding lanceerde oprichter Thomas Siahaya deze website afgelopen lente. We spraken Thomas over zijn plannen en drijfveren!

Zuid-Holland doet mee met campagne ‘Support Your Locals’
De Zuid-Hollandse Voedselfamilies ondersteunen de ‘Support Your Locals’-campagne van harte! Tijdens de coronacrisis groeit de animo voor de korte voedselketen en ontstaan er veel nieuwe initiatieven. We hopen dat de landelijke campagne de ontwikkeling naar een regionaler voedselsysteem kracht bij zet!

Verslag webinar ‘Een nieuwe kijk op grond’
Hoe kan een andere kijk op grondeigendom de duurzame voedseltransitie versnellen? Over die vraag gingen we op maandag 6 april tijdens een webinar in gesprek met spelers uit het netwerk van de Voedselfamilies.