80/20 Regionaal Voedselsysteem

Wat tijdens de start van de Voedselfamilies in 2016 radicaal leek, is normaal aan het worden. Er werken steeds meer voedselpioniers aan het verkorten van de voedselketen. Aan meer eten van eigen bodem. Dat levert niet alleen nieuwe smaken en nóg versere producten op. Het scheelt een hoop voedselkilometers, versterkt de band tussen boeren en burgers en draagt bovendien bij aan een eerlijkere prijs voor de makers. Daardoor kunnen zij duurzamer produceren, met respect voor mens, dier en natuur. En dat is essentieel. Want de huidige manier van voedselproductie heeft grote invloed op het klimaat en de biodiversiteit.
Actueel

Registratie webinar ‘De Korte Keten en de Supermarkt’ online
Op maandag 12 oktober organiseerden we een webinar over ‘De Korte Keten en de Supermarkt’. Hieronder vind je de registratie.

Duurzame streekproducten in de horeca – hoe pakken we dat aan?
Stichting Duurzame Horeca Leiden e.o. en LTO deden een onderzoek naar de mogelijkheden van streekproducten in de foodservicemarkt. Lees hier het verslag van hun webinar!

Blog 5 Kennisteam: 80/20 in combinatie met het LANCET dieet. Kan dat?
Studenten van Hogeschool Inholland hebben nagedacht over de vraag of wij in Zuid-Holland voor 80% in ons eigen voedsel kunnen voorzien, rekening houdend met het Lancet dieet. Lees hier hun verrassende resultaten!