Kennisteam

Samen onderzoeken en samen werken aan kennisontwikkeling is het mooiste wat er is.” – PJ Beers
Het kennisteam van de Voedselfamilies is gek op baanbrekende ideeën over voedsel. Denk je een idee te hebben, maar heb je meer kennis nodig om het uit te voeren, of is er onderzoek nodig? Wil je gewoon graag even sparren over jouw voedseluitdagingen met een wetenschapper of onderzoeker? Wij staan voor je klaar!
Kennisteam ondersteunt en organiseert
Kennisontwikkeling en kennisdeling zijn onmisbaar bij de uitvoering van innovatie-experimenten zoals die in de proeftuinen van de Voedselfamilies plaatsvinden. Het Kennisteam ondersteunt de proeftuinen en potentiële ideeën met onderzoek en menskracht. Dit team bestaat uit bevlogen onderzoekers en docenten. Zij volgen de ontwikkelingen die in de proeftuinen plaatsvinden op de voet en vertalen de opgedane ervaringen en kennis naar ondernemers en partijen die geïnteresseerd zijn in een volgende stap naar duurzame innovatie in de landbouw. Het kennisteam organiseert strategische bijeenkomsten en ambitiedagen, monitort de proeftuinen, verkent de impact van de proeftuinen en de InnovatieAgenda van de provincie en zorgt er uiteraard voor dat alle kennis gedeeld wordt.
Publicaties en activiteiten

Blog 5 Kennisteam: 80/20 in combinatie met het LANCET dieet. Kan dat?
Studenten van Hogeschool Inholland hebben nagedacht over de vraag of wij in Zuid-Holland voor 80% in ons eigen voedsel kunnen voorzien, rekening houdend met het Lancet dieet. Lees hier hun verrassende resultaten!

Blog 4 Kennisteam: Een Circulaire Vertical Farm
Hoe passen best practices uit de dier- en veehouderijsector binnen de Circulaire Stad? Derdejaars studenten van de opleiding Dier in de duurzame samenleving van hogeschool Inholland zochten uit hoe dit past in een Vertical Farm.

Blog 3 Kennisteam: Een burgerboerderij in Midden-Delfland?
Vier vierdejaarsstudenten van de Inholland-opleidingen Tuinbouw & Agribusiness, Food Commerce and Technology en Dier- en Veehouderij hebben een project uitgevoerd met de naam “Potentie van Burgerboerderijen in regio Midden-Delfland”. De studenten deden dit ze in opdracht van Patrick Huntjens, lector sociale innovatie bij Inholland & lid van het Voedselfamilies Kennisteam en Flip van der Eijk van […]

Blog 2 Kennisteam: MegaMakerMovement
Voor Voedselfamilies verkenden we de verschillende richtingen die ons voedselsysteem in kan slaan in het rapport Zo Smaakt de Toekomst. In een blogreeks vatten we de hoofdlijnen samen. Lees nu deel 2: de Megamakers-movement.Hoe smaakt de toekomst? In het regionale innovatienetwerk duurzame landbouw, de Voedselfamilies, denken ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers hier samen over na. Uit […]